Om #bogsnak

UNDER OMSTRUKTURERING:
Vi er i gang med at re-introducere os selv og strømline arbejdet med bloggen en smule. De ændrede portrætter og “Om” kommer som blogposter løbende.

Om:
#bogsnak er en blog, der opsamler litteratursnak på nettet og har sit eget originale indhold derudover. Den varetages af Mikkel, Rie, Jan og Lisbet. De første to arbejder ved Københavns Biblioteker, Jan slår sine folder i det odensianske biblioteksvæsen, mens Lisbet er fuldtidsstuderende. #bogsnak startede som et projekt støttet af Kulturstyrelsen, så kig også efter #bogsnak på Facebook, Twitter og Instagram, hvor det har taget fart. Vi har givet os selv en grundlæggende udfordring hver i forbindelse med arbejdet.

Forfattere:

13932911_10154014238522261_8656929336089009342_n

Mikkel Christoffersen: Jeg er 43 år gammel og far til Josephine (13) og Mathilde (6). Jeg er bl.a. national projektleder på eReolen. Jeg læser engelsksprogede romaner på min Kobo Glo HD og en del faglitteratur. Jeg følger med i, hvad der sker på ebogs- og netlydbogsfronten. Jeg læser alt for meget om at skrive, fordi jeg har et mesterværk indeni på en eller anden måde!? Ældste datter læser også en del. Lige nu er hun dér, hvor hun er ved at bevæge sig fra den meget gennemlæste paranormale genre til moderne ungdomslitteratur. Min udfordring er at få læst én spritny engelsksproget roman hver måned, inden den kommer på dansk.

lisbet 2017
Lisbet Vestergaard: Årgang 1976, mellembarn og magister.

Jeg er født i Vendsyssel, langt ude på landet. Men rutebilens stoppested var heldigvis tæt på, sådan at jeg hurtigt og ofte kunne komme til metropolen Hjørring. I 1996 flyttede jeg til København.

Mit bagland består af en kæreste, der er it-konsulent og samtidig det mest vedholdende menneske, jeg kender, når det gælder afrensning af stuk, samt vores søn på fem år.

Her på bloggen byder jeg blandt andet på refleksioner over børns appetit på bøger. Begrebet early literacy bliver jeg aldrig færdig med at udforske. Et andet tema er, hvordan vi gennem litteraturen forstår og ser vores egne liv. Jeg elsker at gå på opdagelse i mine egne læseoplevelse og holder af at beskrive mennesker og situationer, der har præget mig som læser og skriver.

Jeg har arbejdet som embedsmand fra 2007-2017 i Slots- og Kulturstyrelsen. Min indre workshop-fetichist fik en voldsom optur, da jeg i 2015-2016 var konsulent ved Københavns Biblioteker. Her jonglerede jeg med kulørte post-its og bølgepap sammen med dedikerede biblioteksmedarbejdere. Målet var et udvikle nye bibliotekskoncepter, bl.a. til børnefamilier. Jeg var også så heldig at være med i et projekt, der satte fokus på folkebibliotekers litteraturformidling på SoMe. Projektet hed i daglig tale Bogsnak. Sic!

I 2017 justerede jeg kurs og begyndte på fuld tid at tage diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs-  og karrierevejledning på UCC, Campus Carlsberg. Det har genoplivet min interesse for faglitteratur og samfundskritik.

Min udfordring er at skabe flere koblinger mellem faglitteratur og skønlitteratur.

 

Rie Bojer Kooistra: På nuværende tidspunkt spænder arbejdspaletten fra boglogistik over selvudgivere til skolesamarbejde og spejler meget godt mit varme forhold til litteratur, skriveri og mine to dejlige piger, Kaia på 6 og Nor på 1. Når man skal lære et menneske at kende, er bogreolen som regel en god indikator. På min (fysiske) står en broget blanding. Penguin classics: Brontë, Austen, Joyce, Faulkner. Der er også en sektion om 11. september med utallige fiktive skildringer af terrorister, ligesom kvindelitteratur med Toni Morrison og Jeanette Winterson i spidsen har en æresplads. Der er Tolkien, Pullman, Le Guin, Haller og Ende, som er forkælelseslæsning. I min digitale bogreol ligger MEGET fantasy af den mere letlæselige art, som jeg også nyder. Mit litterære benspænd er, at jeg skiftevis læser en kvinderoman og en fantasyroman for at finde stærke kvinder i fantasygenren og fantastiske elementer i kvindelitteraturen.

bogsnakprofilpic1

Jan M. Johansen: Science fiction-nørd, meningsmenneske og bibliotekar med stort B. Bøger og biblioteket var nok min første store kærlighed, så efter en del omveje endte jeg også som det mest naturlige i biblioteksvæsnet. Her har jeg bl.a. ageret uddannelsesbibliotekar, nyhedsbrevsmager og nørkler nu en masse med sociale medier og podcast. Jeg har også spået papirbogens død inden for de kommende 20 år. (Som det ser ud nu, så ender jeg med at tage grusomt fejl. Heldigvis.)

Jeg kommer til at skrive om science fiction, horror og spændingsbøger, samt noget om podcast og bibliotekets rolle i fremtiden. Ikke at jeg ved noget om det, men smid 25 øre i mig og jeg fabler lystigt løs det halve af natten. Som med det famøse infinite monkey theorem, så skal der nok komme en forståelig sætning ud af det engang imellem. Måske.

Udover det, så skriver jeg også lidt om biblioteker og kulturpolitik på Den Grå bibliotekar og Bloglioteket.

Jeg har udfordret mig selv med en begrænsning på brugen af min elskede Kindle. Mindst hver anden bog, jeg læser skal være en fysisk bog på dansk. Pt læser jeg nok ¾-dele af mine bøger på engelsk og som e-bøger.